Picanha
Picanha je vrhunski Brazilski specijalitet, poznat po sloju masti koji daje mesu bogat i sočan ukus. Idealan je za pečenje na roštilju ili u rerni, donoseći autentične ukuse Južne Amerike na vaš sto.
Sastojci:
- 1 kg Picanha (goveđa kapica sa slojem masti)
- Krupna morska so, po ukusu
- Biber, po ukusu
- Maslinovo ulje (opciono)
Priprema:
- Priprema mesa:
- Uzmite komad Picanha mesa i nežno zarežite sloj masnoće nožem, pazeći da ne zasečete meso. Napravite nekoliko ukrštenih rezova u obliku dijamanta.
- Natrljajte meso krupnom morskom solju i biberom sa svih strana. Ostavite meso da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta pre pečenja.
- Priprema roštilja ili rerne:
- Roštilj: Pripremite roštilj sa dve zone toplote (jedna jača i jedna slabija). Počnite sa jače strane kako bi se sloj masti lepo karamelizovao.
- Rerna: Zagrejte rernu na 200°C. Meso možete prvo zapeći u tiganju na visokoj temperaturi sa strane masti, a zatim ga prebaciti u rernu da se peče.
- Pečenje:
- Postavite Picanhu na roštilj ili u rernu sa stranom masti okrenutom na dole. Pecite 5-7 minuta dok sloj masti ne postane hrskav i zlatan.
- Preokrenite meso i nastavite da pečete još 15-20 minuta dok ne postigne željeni stepen pečenosti (idealno srednje pečeno, tj. unutrašnja temperatura oko 55-60°C).
- Odmaranje:
- Izvadite Picanhu i ostavite da odmori 10 minuta pre nego što je isečete. Ovo će omogućiti da se sokovi ravnomerno raspodele po mesu.
- Serviranje:
- Isecite Picanhu na tanke trake protiv vlakana, kako bi meso ostalo sočno i mekano.
- Poslužite je uz omiljeni prilog, kao što su pečeni krompir ili povrće sa roštilja.
DOSTAVA
BEOGRAD – dostava se vrši našom hladnjačom kravomobilom utorkom i petkom
NOVI SAD – dostava se vrši našim kravomobilom četvrtkom
Ostali gradovi:
Paketi se šalju BEX kurirskom službom u termoizolacionim kutijama
Porudzbine koje su primljene danima (ponedeljak, utorak, sreda i četvrtak) do 14:00h – dostava je za 24h – porudzbine od petka, subote i nedelje se šalju u ponedeljak, jer ne radi kurirska služba 🙁